Barcelona Marathon

Barcelona Marathon

17. 11. 2021 5 min. lezen

Zoals we deze zomer hebben laten zien, draait onze missie helemaal om de #GoFasterTogether. Nergens anders kan deze missie beter worden beleefd dan in een echte open competitie - waar het allemaal om snelheid en snel gaan gaat, maar toch heeft iedereen de mogelijkheid om deel te nemen.

Tijdens de Marathon van Barcelona konden we onze ambassadeurs en de Europese hardloopscene onze filosofie van de sport en saamhorigheid op een zeer unieke manier laten zien. Lees hieronder hoe we het hebben gedaan en wees er zeker van dat dit slechts het begin is van een lange en opwindende reis om samen races door heel Europa aan te pakken.

Top4running ambassadors Marathon Barcelona

Ons doel met deze marathon was om onze passie voor hardlopen te combineren, enkele persoonlijke records te verbeteren en elkaar te helpen sneller te rennen om onze beoogde eindtijden te halen. We wilden van 7 november een dag maken die in het geheugen gegrift staat van alle Top4Running-ambassadeurs die zich bij ons hebben aangesloten, en vooral in hun hart.

Onze inspiratie komt van een van de mijlpalen in de geschiedenis van de sport, toen Eliud Kipchogue in minder dan 2 uur 42.195 km liep, omringd door een groep gangmakers die hem hielpen zijn doel te bereiken. We wilden een vergelijkbare sfeer creëren, een sfeer waarin hardlopers hardlopers helpen genieten van hun doelen.

HOE HEBBEN WE HET GEDAAN?

9 lopers streefden ernaar om hun persoonlijke records op 42.195 km te verbeteren en 35 lopers hielpen hen deze tijd te behalen. Elke loper had een ongelooflijk team van pacers, die elke 10-20 km wisselden, waardoor ze sneller over de finish kwamen. Bovenal kwamen op de 40e km alle pacers samen om de lopers samen te brengen door de laatste 2 km en zorgden voor een epische finish.

Afgezien van onze snelste loper Gaëtan (zie hieronder), streefden alle groepen naar meer dan 02:30 uur, waardoor we ze de hele race konden voorzien van tempowisselingen zonder enige wettelijke vereisten aan te vechten.

Xavi leading Top4running race strategy

WIE WAREN DE RUNNERS?

1. Gaëtan Cals (@gaetan.cals) 2:20, uit Toulouse, Frankrijk

Onze snelste man Gaëtan, wil in de nabije toekomst op internationaal niveau concurreren. Zijn record voor de halve marathonafstand vestigde hij een paar weken geleden al bij de Marathon van Barcelona (1:04). Gaëtan maakte vorig jaar tot dusver een mislukt debuut toen hij midden in de race tegen een moeder en haar kinderwagen botste. In betere vorm dan ooit was deze man vastbesloten om zijn officiële droomdebuut te maken en hij presteerde behoorlijk.

Bovendien slaagden we er voor Gaetan in om niemand minder dan Jesus Olmos (@fruterorunner), huidig ​​subkampioen van Spanje in de 10K (29:53), mee te nemen van de start tot de 10e km.

Gaëtan Cals running Barcelona Marathon

2. Chemi (@_runnersinlove_) 2:45, uit Bullas, Spanje

Chemi was onze eerste merkambassadeur in Spanje en is een gepassioneerde langeafstandsloper. Hij werkt als sportleraar op school en gaat graag hardlopen met zijn hond Kiwi. Sinds we elkaar hebben ontmoet, is hij heel duidelijk geweest dat hardlopen geen hobby voor hem is, maar een levensstijl. Hij liep al zijn eerste marathon bij ons in 2019 in Berlijn (2:54) en verslaat nu thuis de klok, met snelheid om trots op te zijn.

Chemi running Barcelona Marathon

 

3. Jan Kursten (@runwithjan) 2:52 uit Stuttgart, Duitsland

Jan, Top4Running-ambassadeur die sinds dit jaar deel uitmaakt van de Asics Frontrunner-community, heeft de afgelopen jaren een ongelooflijke hardloopontwikkeling laten zien. Hij voltooide zijn eerste marathon in meer dan 4 uur in 2019 en in 2020 een virtuele in 3:45 uur. Jan had de persoonlijke eer om deze zomer gecoacht te worden door onze enige echte Lukas Motschmann met als doel de onder de 3 uur te halen, wat hij een paar weken geleden al bewees in Stockholm (02:58:48). Jan stond te popelen om zich nu nog 5 minuten af ​​te scheren.

Jan Kürsten running Barcelona Marathon

4. Iva (@iva_runstheworld) 3:12 uit Praag, Tsjechië

Ivana is onze Ambassador Lead en werkt samen met hardlopers in heel Europa; en net als Chemi liep in 2019 al haar eerste marathon met Top4Running in Berlijn (3:21). Iva begon te rennen toen ze uit haar ouderlijk huis naar Praag verhuisde om haar studie te doen, en realiseerde zich hoe duur sportscholen zijn met een studentenbudget. Destijds werd ze verliefd op de sport, gewoon voor het plezier en het doel van beweging, vandaag is het niet alleen haar passie, maar ze werd de laatste jaren ook behoorlijk snel en vestigde een ambitieus nieuw record op deze race.

Iva Kopkova running Barcelona Marathon

5. Xavi (@xavi_chino) 3:16, uit Barcelona, ​​Spanje

Xavi is onze Spaanse Community Manager en de creatieve geest achter deze campagne. Xavi sloeg zijn eerste marathon, nadat hij zich er vorig jaar op had voorbereid, maar vanwege de pandemie niet officieel kon deelnemen. Na een ernstige knieblessure bijna 10 jaar geleden, werd hij verliefd op duursporten en in het bijzonder triatlon, wat hem de mogelijkheid heeft gegeven om over de hele wereld te strijden, zelfs een Ironman af te werken en deel te nemen aan Spaanse kampioenschapsraces op korte afstand. Zijn beste marathon moet nog komen.

Xavi Chino running Barcelona Marathon

 

6. Saskia (@sassiimoves) 4:21, uit München, Duitsland

Saskia was ook een van onze allereerste ambassadeurs in Duitsland en misschien wel de meest herkenbare voor al die niet-zo-gekke-snelle lopers die er zijn ;-). Ze begon in 2019 met hardlopen en sloeg meteen haar eerste marathon in Berlijn 2019 (04:28). Nadat ze de afgelopen jaren wat snelheid had opgepikt, mikte ze op sub 4 uur. Zoals we weten, gaat niet alles zoals gepland op de racedag, maar ze verbrak toch een persoonlijk record bij ons.

Saskia running Barcelona Marathon

 

Doel bereikt! We hebben niet allemaal onze persoonlijke records behaald, maar als Top4Running hebben we ons doel bereikt, en niemand van ons die deze ongelooflijke marathon van Barcelona 2021 heeft meegemaakt, zal de race ooit vergeten. Ga sneller. Samen

ULTRABOOST 22
Nieuw
Air Zoom Tempo NEXT%
NOVABLAST 2
NOOSA TRI 14
Nieuw
ZOOM JA FLY 3
Nieuw
Air Zoom Pegasus 38 Premium
S/LAB ULTRA 3
Nieuw
ADIZERO ADIOS 6 M
Air Zoom Alphafly NEXT%
Air Zoom Alphafly NEXT% Eliud
Air Zoom Alphafly NEXT%
Nieuw
Air Zoom Alphafly NEXT%
Nieuw
Air Zoom Alphafly NEXT%
Nieuw
Deviate Nitro Elite Racer
Nieuw
UA HOVR Phantom 2 Storm
ADIZERO PRO
ULTRABOOST 21 W
Duurzaamheid
ULTRABOOST 21 PRIMEBLUE
Duurzaamheid
WAVE AERO 19
Nieuw
Air Zoom Alphafly NEXT%
Nieuw
Air Zoom Alphafly NEXT%
Nieuw
CRAFT CTM Ultra Carbon M
GEL-KAYANO 28
Air Zoom Tempo NEXT%
Nieuw
Kinvara 12
Air Zoom Alphafly NEXT%
ULTRABOOST 22
SOLAR GLIDE 5 M
Duurzaamheid
Cloudflow 3
SONIC 4 Accelerate
Nieuw
METASPEED SKY
Exclusief
METASPEED SKY W
Exclusief
Air Zoom Alphafly NEXT%
Nieuw
Deviate Nitro Elite Racer
Cloudflyer Waterproof
GEL-KAYANO 28
Vorige
Volgende