GEBRUIK CODE: CYBER1: 10€ korting (meer dan 80€), CYBER2: 20€ korting (meer dan 150€) -- days --:--:-- GRIJP HET
Nike Pegasus 40 - Review van Ambassadeur

Nike Pegasus 40 - Review van Ambassadeur

27. 4. 2023 2 min. lezen

Nike Pegasus 40: kenmerken en evolutie in de allrounder met een geschiedenis van 40 jaar.

Nike Pegasus is een hardloopschoen met een geschiedenis van 40 jaar en is altijd gewaardeerd door atleten die op zoek zijn naar een "allround" schoen.

Het kan snelheid bieden wanneer dat nodig is, maar ook demping voor langzamere trainingen.

Ik heb in de loop der jaren de kans gehad om maar liefst 19 versies van deze schoen te proberen, en ik kan zeggen dat de Nike Pegasus 40 een van de beste is.

De drie belangrijkste punten van deze schoen zijn:

1. Reactievermogen tussenzool
2. Stabiliteit
3. Veelzijdigheid

Nike Pegasus 40 - Men

Wat is het verschil met de Pegasus 39?

De Pegasus 39 was al een goed uitgevoerde schoen die moeilijk te verbeteren was, maar de Pegasus 40 biedt nog meer comfort dankzij een lichte revisie van het bovenwerk. Het bovenwerk is iets dikker en voorzien van nieuwe veters, waardoor het nog comfortabeler is.

Het herziene bovenwerk heeft geresulteerd in een lichte gewichtstoename, maar dit is niet voelbaar tijdens het hardlopen.
Het reactievermogen van de tussenzool blijft uitstekend en de buitenzool met zijn "wafel"-ontwerp zorgt voor grip en prestaties. Ik heb deze schoenen onder uitdagende omstandigheden kunnen testen tijdens runs in de Londense regen, en ze bleken betrouwbaar te zijn.
De Pegasus 40 is geschikt voor zowel beginnende als ervaren hardlopers die op zoek zijn naar een betrouwbare keuze voor alle soorten trainingen.

Koop nu

Review door Simone Luciani - Escoacorrere